Nyhet 18 december 2023 Kl 10.49

Ny årsapport på engelska om svensk högre utbildning och forskning

Nu finns vår årsrapport om vad som hände i den svenska högskolan 2023 även på engelska. Med An Overview of Swedish Higher Education and Research 2023 vill vi erbjuda en översikt för alla som letar efter fakta om svensk högre utbildning och forskning på engelska.

Årsrapporten bygger framför allt på statistik som statistikmyndigheten SCB samlar in på uppdrag av UKÄ. Fokus i rapporten ligger på det senaste året, men utvecklingen beskrivs också ur ett längre perspektiv.

Årsrapporten vill bidra med statistik och korta analyser om utbildning och forskning, internationell mobilitet, kompetensförsörjning, personal och högskolans finansiering. Den innehåller också tre unika kapitel: om det svenska systemet för högre utbildning och forskning, reformerna bakom systemet och tabeller med lärosätesuppgifter som både ger en snabb överblick och underlättar jämförelser.

Rapportens struktur och titel har ändrats och utvecklats under de tio åren den har producerats, men huvudsyftet är detsamma: att på engelska belysa utvecklingen inom svensk högre utbildning, och sedan ett par år tillbaka även forskning, med hjälp av statistik.

Den engelska årsrapporten är också tänkt att vara ett stöd för den som vill presentera svensk högre utbildning och forskning för en utländsk publik, eller ge ett material på engelska till internationella besökare. Rapporten är en viktig del i vår strävan att bli den främsta kunskapskällan om svensk högre utbildning och forskning.

Vår årsrapport på svenska om högskolan 2023 publicerades i juni 2023.

Läs och ladda ner An Overview of Swedish Higher Education and Research 2023 här. Pdf, 2 MB.

Vill du beställa en tryckt kopia av den engelska årsrapporten?

Vänligen skicka ett e-postmeddelande till analys@uka.se.

Sidan publicerades den 18 december 2023

Etiketter: Årsrapport