Lunchaktiviteter

Under lunchen erbjuder vi olika typer av korta lunchaktiviteter. Kolla igenom utbudet nedan. För att delta, välj en av tiderna och klicka på länken för den aktivitet du vill delta i.

Virtuell konferenslunch

Ta plats vid ett virtuellt lunchbord och småprata med andra som sitter med sin lunchlåda vid datorn. Ni delas in i grupper för att simulera känslan av att vara på en fysisk konferens där man hamnar vid ett bord och kan göra nya bekantskaper. Kanske blir det början till nya samarbeten!

Tid: 11.40–12.30


Pausgymnastik

När du sitter länge och arbetar vid datorn är det viktigt att ta en paus ibland och göra lite enkla rörelser för att lösa upp spänningar i axlar och nacke. Gör lite pausgympa under ledning av Lena Dafgård, Högskolan Dalarna. Hon bjuder också på tips om var du kan hitta fler övningar.

Tid: 11.40–11.55 samt 12.15–12.30


Mindfullness/meditation

Alltför många fönster öppna i datorn, fem parallella påbörjade mejl och en telefon som ringer eller blippar notiser stup i kvarten? Nu har du möjlighet till en kvarts lugn och ro med Birgitta Hemmingsson, Mittuniversitetet som håller i den här sessionen med fokus på mindfullness och meditation.

Tid 12.05–12.20

Bild på äpplen i skålar och texten "Välkommen till mindfullness"

Bild som mötte deltagarna som gick in i mindfullnessrummet.

 

Charmkurs på tyska

Nimm Dein Butterbrot und entspann Dich ein bisschen in der Mittagspause bei einer gemütlichen Plauderstunde mit Andrea Amft und Markus Schneider.

Konversation om allt och ingenting på enkel skoltyska. Passa på att bättra på din tyska så att du kan blända alla på oktoberfesten! Andrea Amft, UKÄ och Markus Schneider, Karlstads universitet är modersmålstalare men har nu varit i Sverige bra länge. De guidar dig till användbara fraser för alla tillfällen.

Tid: 11.40–12.00 samt 12.10–12.30


Kom och ställ frågor om ESO:s pågående enkät om digitaliseringen inom högre utbildning

Har du hört talas om eller till och med själv fått en enkät från ESO (Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi) om digitalisering inom högre utbildning? Nu får du möjlighet att ställa frågor kring enkäten till ansvarig projektledare på ESO, Kjell Nyman.

ESO, som är en självständig kommitté under Finansdepartementet, har i uppdrag att bredda och fördjupa underlaget för framtida finanspolitiska och samhällsekonomiska avgöranden. Expertgruppen skall särskilt belysa frågor om hur effektiviteten, produktiviteten och kvaliteten i de offentligfinansierade verksamheterna kan förbättras, samt hur arbetskraftsdeltagandet kan öka. Passa därför gärna på att berätta om dina egna tankar om vad regeringen skulle kunna göra för att förbättra lärosätenas förutsättningar för att i dessa avseenden tillvarata digitaliseringens möjligheter och hantera dess fallgropar.

Tid: 11.40–12.00 samt 12.10–12.30


Tillbaka till programsidan

Tillbaka till programsidan