Utbildningsmyndigheter möter boende och politiker på Järvaveckan

12
juni

Tid: 12 juni

Plats: Järvafältet, Stockholm

Universitetskanslersämbetet, Universitets- och högskolerådet och Myndigheten för yrkeshögskolan deltar tillsammans för första gången på Järvaveckan den 9-13 juni. Den gemensamma frågan som vi samlas kring är hur fler ska få tillgång till högre studier.

Att utbilda sig kan öppna dörrar till arbetsmarknaden och ge individer större möjligheter att forma sina liv samtidigt som Sverige ropar efter arbetskraft inom många områden. Det finns en dold kompetensresurs som inte tas tillvara om vi inte lyckas bredda rekryteringen till högre utbildning.

Fler ska se högre utbildning som en möjlighet

– Frågan om breddad rekrytering och hur fler ska se högre utbildning som en möjlighet är en viktig och relevant fråga. Jag ser fram emot att tillsammans med de andra peka på kunskap vi har på området och samtala kring detta, säger Anders Söderholm, generaldirektör på UKÄ.

Panelsamtal om det dolda kompetenskapitalet

Anders Söderholm kommer tillsammans med Karin Röding, generaldirektör på Universitets-och högskolerådet och Thomas Persson, generaldirektör på Myndigheten för yrkeshögskolan, att diskutera på ett seminarium hur dessa grupper i större utsträckning kan lockas till högre studier, samtidigt som det matchar arbetsmarknadens behov. Seminariet äger rum tisdagen den 12 juni mellan kl. 17.00-18.00. Rubrik är ”Hur förvaltar utbildningssektorn det dolda kompetenskapitalet?”

Syftet med Järvaveckan är att skapa möten i förorten och minska avståndet mellan politiker, myndigheter, organisationer och de som bor i området. Under veckan finns alla partier representerade och partiledarna håller tal.

Panelsamtalet filmades och direktsändes här. Inom kort kommer du att kunna se filmen i efterhand.