Nya indikatorer i vår statistikdatabas

UKÄ har förfinat statistiken om meriteringsanställningar i vår statistikdatabas Högskolan i siffror. Nu är det även möjligt att få fram uppgifter för de olika typerna av meriteringsanställningar: postdoktorer, biträdande lektorer och forskarassistenter.

UKÄ publicerar idag två nya indikatorer om högskolans personal i vår statistikdatabas: Meriteringsanställda (heltidsekvivalenter) och Meriteringsanställda (individer). De nya indikatorerna gör det möjligt att ta fram statistikuppgifter fördelat på typ av meriteringsanställning. Tidigare fanns endast uppgifter om meriteringsanställningar som en samlad kategori i databasen.

-Vi arbetar ständigt med att utveckla vår statistikdatabas. Statistiken om meriteringsanställda är inte ny, men blir nu tillgänglig på ett nytt sätt för användarna, säger Niklas Karlsson, gruppchef för statistikgruppen på UKÄ.

UKÄ publicerar även uppgifter bakåt i tiden för de nya indikatorerna, uppgifter finns publicerat för åren 2001–2019. De nya indikatorerna kommer att uppdateras årligen tillsammans med övriga personalindikatorer.

Här hittar du uppgifter för meriteringsanställda (heltidsekvivalenter).

Här hittar du uppgifter för meriteringsanställda (individer).