Högskolekollen

Hur står det till med kvaliteten inom högskolan? Här hittar du resultatet från UKÄ:s olika kvalitetsgranskningar.

Favoriter

Du har inga favoriter i din lista

Så här söker du i Högskolekollen

Här förklarar vi hur du kan söka fram granskningsresultat.

Till en början ser du de 10 senaste granskningarna som har publicerats. Vill du se fler klickar du på Visa fler (då laddas 10 till) eller Visa alla om du vill få fram alla resultat.

Filtrera så här

För att hitta en särskild granskning finns det en rad alternativ i vänstermenyn. Du kan välja mellan följande:

  • Typ av granskning
  • Universitet/Högskola
  • Examen/Utbildning
  • Fritext. Fritextsökningen baseras på: universitet/högskola, utbildning eller diarienummer.

Under Avancerat filter kan du göra en ännu mer specifik sökning.

  • Bedömningsområde. I träfflistan visas alla granskningar som innehåller det bedömningsområde som du har valt. Du kommer inte direkt in i yttrandet till den del som handlar om bedömningsområdet. Klicka på Genvägar om du snabbt vill ta dig vidare till bedömningsområdena.
  • Omdöme
  • Statlig/privat högskola

Du kan välja flera alternativ under varje filter. Till höger vid varje val ser du en siffra som visar hur många granskningar som finns.

När du gjort dina önskade val klickar du på Visa resultat. Resultaten visas som "kort" till höger, eller under filtret om du använder en mobiltelefon.

Du kan lägga till fler alternativ i filtret om du vill utöka din sökning.

För att börja om en sökning klickar du på Rensa valda urval eller på namnet Högskolekollen ovanför filtret.

Bedömningsområde: Studentperspektiv
Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2020-11-04
Lärosäte: Karlstads universitet
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 2
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Lärosätet beskriver i sin ansökan att studenternas delaktighet i hälso- och sjukvårdskuratorsutbildningen kommer på motsvarande sätt som i övriga utbildningar att vara central och ske kontinuerligt i dialog med lärare, kursansvariga och programledare. I ansökan beskrivs vidare att det i varje kurs sker in- och utvärderingar som underlag för studenters inflytande över utbildningen. Det framkommer inte i intervjuerna om och hur det fungerar i dagsläget. Det bekräftas dock i intervjuer att invärderingar ska fungera som verktyg för att kunna anpassa undervisningen för studentgruppen som ska läsa kursen.

Det framkommer inte i ansökan om studenter har varit delaktiga i framtagandet av nya utbildningen, något som bedömargruppen saknar. Det framkommer i intervjuer att studenter varit representerade i organ där planeringen av den nya utbildningen har nämnts, dock inte att studenter haft inflytande. Lärosätet har en policy för studentinflytande där vikten av ett aktivt studentengagemang beskrivs. Det beskrivs också att studenter ska vara representerade i beslutande och nya organ, både befintliga och eventuella nya organ. Sammanfattningsvis anser bedömargruppen att utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)