Högskolekollen

Hur står det till med kvaliteten inom högskolan? Här hittar du resultatet från UKÄ:s olika kvalitetsgranskningar.

Favoriter

Du har inga favoriter i din lista

Så här söker du i Högskolekollen

Här förklarar vi hur du kan söka fram granskningsresultat.

Till en början ser du de 10 senaste granskningarna som har publicerats. Vill du se fler klickar du på Visa fler (då laddas 10 till) eller Visa alla om du vill få fram alla resultat.

Filtrera så här

För att hitta en särskild granskning finns det en rad alternativ i vänstermenyn. Du kan välja mellan följande:

  • Typ av granskning
  • Universitet/Högskola
  • Examen/Utbildning
  • Fritext. Fritextsökningen baseras på: universitet/högskola, utbildning eller diarienummer.

Under Avancerat filter kan du göra en ännu mer specifik sökning.

  • Bedömningsområde. I träfflistan visas alla granskningar som innehåller det bedömningsområde som du har valt. Du kommer inte direkt in i yttrandet till den del som handlar om bedömningsområdet. Klicka på Genvägar om du snabbt vill ta dig vidare till bedömningsområdena.
  • Omdöme
  • Statlig/privat högskola

Du kan välja flera alternativ under varje filter. Till höger vid varje val ser du en siffra som visar hur många granskningar som finns.

När du gjort dina önskade val klickar du på Visa resultat. Resultaten visas som "kort" till höger, eller under filtret om du använder en mobiltelefon.

Du kan lägga till fler alternativ i filtret om du vill utöka din sökning.

För att börja om en sökning klickar du på Rensa valda urval eller på namnet Högskolekollen ovanför filtret.

Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan
Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande
Publicerad: 2020-11-04
Lärosäte: Örebro universitet
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 2
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är användbar och förbereder studenter för ett föränderligt arbetsliv.Bra samarbete med regionen och vad arbetet på fältet innebär.

Anknytningen och samverkan med arbetslivet finns tydligt och är upparbetat sedan tidigare. Dels genom ett samarbetsavtal med regionen som kommer att tillse behovet av VFU platser. Genom att koppla examensarbete till VFU och ev forskningsprojekt kan det också stärka samverkan mellan arbetslivet och lärosätet. Det finns anknytningen och samverkan med arbetsfältet genom en referensgrupp med personal från lärosätet och regionen där yrkesverksamma kuratorer deltar i ett programråd. De gäller också innehållet i utbildningen, att identifiera praktiknära forskningsområden och vilka yrkesverksamma kuratorer på fältet som planeras delta i undervisningen.

Utbildningsplanen har ett tydligt fokus på kuratorsyrkets karaktär och kompetens samt om hälsa och ohälsa och dess problematik kopplat till olika sjukdomar något som bedömargruppen ser som positivt för att ge ett yrkeskunnande efter genomgången utbildning. Kommer att ge studenter möjlighet att få yrkets olika områden belysta när yrkesverksamma kuratorer som arbetar på fältet kommer in i utbildningen, som handledare och genom studiebesök

Bedömargruppens uppfattning är att utbildningen har ett arbetslivsperspektiv och är användbar för ett kuratorsarbete inom hälso- och sjukvården då den integrerarar teoretiska studier och praktiskt lärande. Utbildningen sker i relevant samverkan med arbetslivet

Relevant samverkan sker med det omgivande samhället.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)