Högskolekollen

Hur står det till med kvaliteten inom högskolan? Här hittar du resultatet från UKÄ:s olika kvalitetsgranskningar.

Favoriter

Du har inga favoriter i din lista

Så här söker du i Högskolekollen

Här förklarar vi hur du kan söka fram granskningsresultat.

Till en början ser du de 10 senaste granskningarna som har publicerats. Vill du se fler klickar du på Visa fler (då laddas 10 till) eller Visa alla om du vill få fram alla resultat.

Filtrera så här

För att hitta en särskild granskning finns det en rad alternativ i vänstermenyn. Du kan välja mellan följande:

  • Typ av granskning
  • Universitet/Högskola
  • Examen/Utbildning
  • Fritext. Fritextsökningen baseras på: universitet/högskola, utbildning eller diarienummer.

Under Avancerat filter kan du göra en ännu mer specifik sökning.

  • Bedömningsområde. I träfflistan visas alla granskningar som innehåller det bedömningsområde som du har valt. Du kommer inte direkt in i yttrandet till den del som handlar om bedömningsområdet. Klicka på Genvägar om du snabbt vill ta dig vidare till bedömningsområdena.
  • Omdöme
  • Statlig/privat högskola

Du kan välja flera alternativ under varje filter. Till höger vid varje val ser du en siffra som visar hur många granskningar som finns.

När du gjort dina önskade val klickar du på Visa resultat. Resultaten visas som "kort" till höger, eller under filtret om du använder en mobiltelefon.

Du kan lägga till fler alternativ i filtret om du vill utöka din sökning.

För att börja om en sökning klickar du på Rensa valda urval eller på namnet Högskolekollen ovanför filtret.

Bedömningsområde: Arbetslivets perspektiv
Tillbaka till granskningar Skriv ut Spara som favorit

civilingenjörsexamen Bedömningsområde: Arbetslivets perspektiv

Ansökan beviljas
Publicerad: 2018-11-27
Lärosäte: Högskolan i Gävle
Ämne: Civilingenjörsexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Arbetslivets perspektiv

Utbildningen är användbar och förbereder studenter för ett föränderligt arbetsliv.

Högskolan i Gävle har genom en överenskommelse om partnerskap ett väl etablerat samarbete med Lantmäteriet inom tillämpad forskning, innefattande bland annat automatiserat beslutsfattande samt beslutsfattande vid fysisk planering.

Det finns ett upparbetat nätverk, i vilket högskolan ingår, som täcker allt från små till stora företag samt offentlig verksamhet. Näringslivet ingår i de så kallade utbildningsråd som är kopplade till varje utbildningsprogram. Vidare arrangerar högskolan samverkansträffar inom olika ämnesområden och på olika nivåer för att näringslivet ska få tillfälle att möta högskolans lärare, forskare och studenter. Samarbete i form av projektkurser, examensarbeten, studiebesök och gästföreläsningar är enligt ansökan andra exempel på hur högskolans olika delar möter arbetslivet. Genom upplägget ges studenterna möjlighet till kontakter med näringslivet och förbereds för ett föränderligt arbetsliv.

Högskolan har för avsikt att utveckla och tillhandahålla en utbildning som tillgodoser de behov som finns på arbetsmarknaden och arbetar aktivt med uppsökande verksamhet i förskola, grundskola och gymnasium för att få fler ungdomar att utbilda sig inom teknik och natur.

Ansökan såväl som uppföljande intervjuer visar på ett integrerat system för att säkerställa att en tät dialog sker mellan högskolan och arbetslivet. Det finns ett brett kontaktnät mellan högskolan och näringslivet som ger goda förutsättningar för att upprätthålla en väl fungerande samverkan mellan parterna oavsett om det från högskolans sida är fråga om lärare, forskare eller studenter.

Ansvarig utredare:
Elisabeth Mannerfeldt